Вакцинація — найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань!!!

В рамках підвищення рівня імунізації в Лиманському районі 14 листопада в КНП «Центр ПМСД» проведено семінар-навчання з сімейними лікарями, медичними сестрами та фельдшерами амбулаторій та ФАПів Лиманського району, на тему «Проблемні питання імуно-профілактики». Заступник головного лікаря з питань дитинства і материнства Сурженко Олена Григорівна розповіла про важливість та стан імунізації в районі. Провели практичні навчання по техніці вакцинації.

Про важливість вакцинації, від чого вона вас захистить та власне коли і з якою періодичністю її варто проводити рекомендуємо прочитати ТУТ http://moz.gov.ua/article/immunization/5-faktiv-pro-vakcinaciju

Наукові відкриття дозволили нам не тільки виліковуватись від хвороб, які вважались невиліковними, вони допомагають не хворіти взагалі. Одне з найвеличніших винаходів людства – вакцини. Вони рятують мільйони життів щорічно – це доведено наукою і світовим досвідом. Якщо все, кому дозволяють медичні показання (а це більшість людей), будуть робити щеплення, ми ніколи не будемо мати спалахи таких хвороб, як кірь, поліомієліт, дифтерія” – в.о.Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.